Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
BIHUI Levelling

BIHUI Levelling

minuten lezen
Levelling systemen worden gebruikt tijdens het tegelen en zorgen voor een perfect afgewerkt eindresultaat. Of het nu gaat om wand- of vloertegels: met het juiste levelling systeem bent u verzekerd van gelijke voegen.

Tegel Levelling Systemen: voor perfect vlak tegelwerk

Bij het leggen van tegels, of het nu gaat om vloertegels of wandtegels, is precisie cruciaal. Oneffenheden kunnen namelijk leiden tot een ongelijke afwerking. Dit heeft niet enkel een minder mooi resultaat tot gevolg, maar kan ook leiden tot functionele problemen. De tegel levelling systemen van BIHUI helpen u bij het creëren van perfect vlak tegelwerk: met gelijke voegbreedtes en op gelijke hoogte.

Wat is een tegel levelling systeem?

Een tegel levelling systeem is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om tegels tijdens het leggen op gelijke hoogte te houden. Hierdoor ontstaat gemakkelijk een vlak en gelijkmatig oppervlak. Daarnaast zorgt een levelling systeem voor een gelijke voegbreedte tussen uw tegels. Voor een professioneel eindresultaat van uw tegelwerk kiest u dus voor een levelling systeem van BIHUI. 

BIHUI T-Spin Levelling
Het BIHUI T-Spin Levelling systeem is een herbruikbaar systeem, waarmee u gemakkelijk een gelijke voegbreedte van 1,5 mm creëert. De levelling clips zijn geschikt voor zowel wand- als vloertegels met een maximale dikte van 17 mm. Dit levelling systeem kan gebruikt worden in combinatie met andere levelling systemen en is dé alles-in-één-oplossing.

BIHUI Spin Levelling
Het BIHUI Spin Levelling systeem bestaat uit levelling clips en bijbehorende caps. Voor dit levelling systeem is geen tang nodig, waardoor het een voordelige keuze kan zijn. Daarnaast is een levelling systeem met draaidoppen erg geschikt voor kleinere tegelformaten, aangezien de doppen minder ruimte in beslag nemen dan de welbekende keggen. De levelling clips vormen de basis van het BIHUI Spin levelling systeem en zijn verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes: 1 mm, 1,5 mm en 3 mm. De clips fungeren als afstandhouders en zorgen voor een gelijke voegbreedte. De levelling caps worden gebruikt om de clips goed aan te draaien en houdt de tegels waterpas.

BIHUI Base Levelling
Het BIHUI Base Levelling systeem is het levelling systeem van BIHUI dat werkt met clips, keggen en een fixeertang. De clips vormen de basis van het levelling systeem en zijn verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes: 0,5 mm, 1 mm, 1,5 mm, 2 mm en 3 mm. De clips fungeren ook bij dit levelling systeem als afstandhouders en zorgen voor een gelijke voegbreedte in uw tegelwerk. Na het plaatsen van de clips onder uw tegelwerk kunnen de keggen in de clips worden geplaatst. Vervolgens worden de keggen gefixeerd met een speciale tang, waardoor meer kracht kan worden uitgeoefend. De tang is voorzien van een ergonomische handgreep, waardoor deze lekker in de hand ligt. Het BIHUI Base Levelling systeem is geschikt voor zowel wand- als vloertegels en zorgt voor een perfect eindresultaat.

Hoe werkt een tegel levelling systeem?

Het gebruiken van een tegel levelling systeem tijdens is uw klus is relatief eenvoudig. De werking wordt per systeem al kort uitgelegd, maar kan in enkele stappen worden samengevat:

  1. Voorbereiding: Bereid uw ondergrond goed voor door deze schoon en vlak te maken. Indien nodig kan eventueel een geschikte primer/voorstrijk worden aangebracht. Breng de lijm vervolgens aan, zoals u dit normaal gesproken ook zou doen.

  2. Plaatsen van de clips: Plaats de clips onder de randen van de tegels. De clips vormen de basis van het levelling systeem en zorgen voor een gelijke voegbreedte. De levelling clips zijn beschikbaar in verschillende voegbreedtes, zodat u de mooiste optie voor uw tegelwerk kunt selecteren.

  3. Tegels plaatsen: Leg de tegels op hun plek en zorg ervoor dat deze goed in de lijm worden gedrukt.

  4. Plaatsen van de keggen of doppen: Schuif de keggen of draai de doppen/caps in de clips totdat de tegels op dezelfde hoogte liggen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een perfect vlak en afgewerkt resultaat.

  5. Verwijderen van het systeem: Nadat de lijm is uitgehard, kunnen de clips en keggen of doppen/caps eenvoudig worden verwijderd. Dit kan handmatig worden gedaan, maar BIHUI heeft ook een speciale removal roller in het assortiment. 

Tegel levelling systemen vormen een waardevolle aanvulling op uw verzameling aan gereedschappen. Of u nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver: met een levelling systeem bent u zeker van mooi afgewerkt tegelwerk. Naast het realiseren van een perfect afgewerkt resultaat, bespaart u met een levelling systeem ook tijd tijdens het tegelen. Twijfelt u aan het juiste levelling systeem voor uw klus? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u uitgebreid kunnen adviseren!

Vergelijk producten0