Hamers

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
BIHUI BIHUI Rubber Hamer 680 Gram Wit
BIHUI Rubber Hamer 680 Gram Wit
Op voorraad
--,--


Rubberhamers 

Als u tegels gaat leggen, dan zult u hoogstwaarschijnlijk een rubberen hamer nodig hebben. Rubberen hamers zijn een belangrijk hulpmiddel voor tegelzetters en worden gebruikt om tegels op hun plaats te kloppen en ervoor te zorgen dat ze vlak liggen. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op wat een rubberen hamer is, hoe deze werkt en waarom het zo belangrijk is voor het leggen van tegels.

Wat is een rubberen hamer?

Een rubberen hamer is een hamer met een rubberen kop. Het handvat kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout of kunststof. De rubberen kop is zacht en flexibel, wat betekent dat het oppervlak van de tegel niet beschadigd raakt wanneer u deze gebruikt. Het handvat van de hamer ligt comfortabel in de hand en zorgt voor een goede grip, waardoor u de hamer gemakkelijk kunt hanteren.

Hoe werkt een rubberen hamer?

Een rubberen hamer werkt door middel van het zachtjes tikken op de tegel om deze op zijn plaats te brengen. Het is belangrijk om niet te hard te slaan, omdat dit kan leiden tot barsten of beschadigingen van de tegels. De rubberen kop van de hamer zorgt ervoor dat de kracht van de slag wordt verspreid over een groter oppervlak van de tegel, waardoor de kans op beschadigingen wordt verkleind.

Waarom is een rubberen hamer belangrijk voor het leggen van tegels?

Een rubberen hamer is een belangrijk hulpmiddel voor het leggen van tegels om verschillende redenen:

  1. Het zorgt voor een vlak oppervlak: Bij het leggen van tegels is het belangrijk dat deze vlak liggen. Een rubberen hamer zorgt ervoor dat de tegels op hun plaats worden geklopt en vlak liggen, waardoor u een strakke en uniforme afwerking krijgt.

  2. Het voorkomt beschadigingen: Door het zachtjes tikken op de tegel met een rubberen hamer, wordt voorkomen dat de tegels beschadigd raken. Dit is vooral belangrijk bij delicate of fragiele tegels, zoals keramische tegels.

  3. Het bespaart tijd: Het gebruik van een rubberen hamer bespaart tijd omdat u tegels sneller op hun plaats kunt brengen dan wanneer u met de hand zou tikken. Dit is vooral handig bij grote projecten waarbij veel tegels gelegd moeten worden.

  4. Het is veilig: Een rubberen hamer is veiliger in gebruik dan een hamer met een metalen kop. Dit komt omdat de rubberen kop geen schade veroorzaakt aan de tegel en de kans op letsel wordt verminderd.