Tegel levelling systemen

In het BIHUI assortiment vindt u verschillende tegel levelling systemen. Elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Een levelling systeem zorgt voor niet alleen voor een 100% vlak eindresultaat, maar maakt het werken met groot formaat tegels een stuk aangenamer, sneller en eenvoudiger. 

Base Levelling systeem

Het Base Levelling systeem werkt met een clip en een keg. Bij het leggen van de wand- of vloertegel wordt de clip met het T gedeelte onder de tegel geschoven. Vervolgens kan de volgende tegel in positie worden gebracht en de keg door de clip geschoven. Met een speciale fixeer tang knijpt men de keg aan waardoor de twee aangrenzende tegels naar elkaar getrokken. De twee tegels worden dan perfect uitgelijnd en behoren stekende tegels tot het verleden. Het Base Levelling Systeem is het meest gebruikte levelling systeem bij vaklui. Het systeem werkt dan ook snel en efficiënt. De clips (voetstukken) zijn verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes namelijk: 0.5, 1, 1.5, 2, en 3 mm. 

Spin Levelling Systeem 

Het Spin Levelling systeem werkt net even anders maar het principe is het zelfde. De clips worden onder de tegel geschoven waarna de doppen op de clips worden geschroefd. Door de doppen goed en stevig aan te draaien worden aangrenzende tegels uitgelijnd. Het voordeel van het Spin Levelling Systeem is dat deze kan worden gebruikt zonder speciale tang. Doordat de doppen open zijn kan dit systeem zonder problemen op de kruispunten van het tegelwerk worden geplaatst zonder dat het zicht op het voegen-spel verdwijnt. Dit maakt het systeem ook uitermate geschikt voor het levellen van kleinere formaten. 

T-Spin Levelling Systeem

Het T-Spin Levelling Systeem is een gepatenteerd systeem. Het systeem is herbruikbaar en kan meerdere keren worden gebruikt. De kleine pin kan tussen de tegels geplaatst worden als deze reeds zijn aangebracht. De doppen worden met de hand aangedraaid zodat de tegels netjes worden uitgelijnd. Als de tegellijm is uitgehard wordt het gehele systeem verwijderd. Maak het systeem goed schoon en gebruik ze op de volgende klus opnieuw. 

Tegellevelling systeem

Waarom ons tegel levelling systeem?

Ons tegel levelling systeem is een must-have voor elke tegelzetter. Het systeem bestaat uit clips en wiggen die ervoor zorgen dat de tegels op dezelfde hoogte blijven tijdens het leggen. Dit zorgt voor een gelijkmatige afwerking en voorkomt dat de tegels na verloop van tijd gaan verschuiven. Ons systeem is gemakkelijk te gebruiken en biedt een professionele resultaat. Het is geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Hoe een tegel levelling systeem te gebruiken?

Het gebruik van ons Base tegel levelling systeem is eenvoudig. Plaats eerst de clips tussen de tegels en schuif ze tegen elkaar aan. Vervolgens plaatst u de wiggen in de clips en zet u ze vast met behulp van het speciale fixeertang. Dit zorgt ervoor dat de tegels op dezelfde hoogte blijven en voorkomt dat ze gaan verschuiven tijdens het leggen. Het systeem is geschikt voor zowel vloer- als wandtegels en kan worden gebruikt met tegels van verschillende formaten.

Voordelen van een tegel levelling systeem

Een tegel levelling systeem biedt verschillende voordelen:

  • Het zorgt voor een gelijkmatige afwerking van uw tegelvloeren
  • Het voorkomt dat de tegels tijdens het droogproces verschuiven en/of verzakken
  • Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een professionele resultaat
  • Het bespaart tijd en geld doordat het leggen van tegels efficiënter wordt