Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
Diamantgereedschap van BIHUI

Diamantgereedschap van BIHUI

minuten lezen
Diamantgereedschap, waaronder diamantboren en diamantschijven, zijn onmisbaar voor de professionele tegelzetter. Of het nu gaat om het boren van een gaatje of om het zagen van een tegel: met het juiste diamantgereedschap bent u verzekerd van succes.

BIHUI heeft een ruim assortiment diamantgereedschap voor de professionele tegelzetter. Diamant is een enorm sterk materiaal en is dan ook zeer geschikt voor het bewerken van tegels en natuursteen.

Diamantschijven

Het is voor de professionele tegelzetter een uitdaging om keramische tegels nauwkeurig en zonder beschadigingen te snijden en te plaatsen. Of het nu gaat om badkamertegels of tegels voor de keukenvloer, elke snede moet perfect zijn om een naadloze en professionele afwerking te garanderen. Om deze afwerking te garanderen kunt u gebruik maken van een diamantschijf. De diamantdeeltjes op een dergelijke schijf slijpen geleidelijk aan door het oppervlak van de (keramische) tegel, waardoor een strakke snede ontstaat. Door de ongeëvenaarde hardheid en scherpte van diamant kunnen tegelzetters vrijwel alle tegels snijden met een minimaal risico op breuk.

Er zijn verschillende diamantschijven met elk hun eigen kenmerken. In ons uitgebreide assortiment vindt u diverse diamantschijven, welke geschikt zijn voor het zagen van o.a. harde tegels, marmer, slabs, porselein en keramiek. Ook hebben wij diamantbladen met een extra dun zaagblad voor extra strakke zaagsneden: de BIHUI Ultra-Slim Diamandschijf 1,1 mm 115 mm en de BIHUI Ultra-Slim Diamandschijf 1,1 mm 125 mm.

Diamant tegelboren

Ook de juiste tegelboren mogen niet ontbreken in de verzameling gereedschappen van de professionele tegelzetter. Met de juiste diamantboor wordt het gemakkelijk om te boren in o.a. keramiek, porselein, marmer en graniet. Tegelboren zijn in de meeste gevallen voorzien van een M14-aansluiting of een HEX-aansluiting. Met een M14-aansluiting kan een tegelboor op de haakse slijper gemonteerd worden en met een HEX-aansluiting kan een tegelboor op de boormachine gemonteerd worden. Daarnaast is het mogelijk om de M14-boren door middel van een adapter alsnog te monteren op de boormachine. Hierbij moet echter wel rekening worden gehouden met het aanbevolen toerental voor de desbetreffende tegelboord.

Er zijn diamantboren waarmee u droog kunt boren en diamantboren waarmee u nat kunt boren. Echter wordt geadviseerd om diamant tegelboren altijd te koelen met water. Dit zorgt voor optimale prestaties en een lange levensduur van de tegelboor. 

De diamant tegelboren van BIHUI zijn beschikbaar in diverse maten. U kunt alle boortjes los aankopen, maar wij bieden ook complete sets inclusief koffer. Met een dergelijke set bent u altijd verzekerd van de juiste diamantboor.

Komschijven

Een komschijf wordt veelal gebruik voor het snel en effectief verwijderen van materiaal. Daarnaast is een komschijf geschikt voor het voorbereiden van oppervlakken. Zo kunt u bijvoorbeeld materialen, zoals beton, zandsteen en bouwmaterialen schuren en polijsten. Er zijn verschillende soorten komschijven, ieder geschikt voor een specifieke taak. Zo gebruikt u bijvoorbeeld de BIHUI Coating & Gleu Komschijf 125 mm voor het verwijderen van o.a. epoxy, lijmresten en verflagen.

Schuren & polijsten

Voor het schuren en polijsten van uw tegelwerk hebben wij verschillende hulpmiddelen in ons assortiment. Gebruik bijvoorbeeld een speciale polijstpad (korrel 50, korrel 100, korrel 200, korrel 800 of korrel 1500) voor het polijsten van vlakke oppervlakken en afgeschuinde randen.

Nieuw in ons assortiment is het BIHUI Bullnose diamantgereedschap. Met dit gereedschap worden rondingen aan tegels en natuursteen gemaakt, welke gebruikt worden voor bijvoorbeeld plinten, aanrechtbladen, traptreden en zwembadranden. De Bullnose is bedoeld voor droog slijpen en kan gemonteerd worden op de haakse slijper. Voor optimale prestaties en kwaliteit van uw afwerking gebruikt u een haakse slijper met een snelheid tussen 6500 en 11000 RPM.

Vergelijk producten0