Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
Troffels van BIHUI

Troffels van BIHUI

minuten lezen
Troffels worden veel gebruikt door de professionele tegelzetter, maar ook door andere vaklui. Een troffel is een gereedschap dat niet mag ontbreken in uw verzameling. BIHUI heeft verschillende modellen in het assortiment.

Troffels zijn er in verschillende soorten en maten, elk ontworpen voor specifieke taken en materialen. Ook voor de professionele tegelzetter kan een troffel in veel gevallen goed van pas komen. BIHUI heeft enkele modellen in het assortiment om aan uw wensen te kunnen voldoen. We behandelen enkele modellen in deze blog.

Band troffel

Een bandtroffel, ook wel voegen troffel genoemd, is een troffel die specifiek gebruikt wordt voor het afwerken van voegen tussen bijvoorbeeld tegels. Ook wordt een band troffel vaak gebruikt bij metselwerk. De bandtroffel lijkt enigszins op een standaard metseltroffel, het belangrijkste verschil zit hem in de vorm van het blad. Het blad van een bandtroffel is smaller en langer, waardoor het gemakkelijker wordt om voegen met precisie af te werken. De vorm maakt het namelijk mogelijk om mortel of specie gelijkmatig en nauwkeurig in de voegen te verdelen. Dit resulteert in een nette en professionele afwerking.

De bandtroffels van BIHUI zijn uitgevoerd met een softgrip handgreep en zijn verkrijgbaar in de maten 50mm en 100mm. Op die manier heeft u voor elke klus het juiste formaat bij de hand.

Belgische troffel

Een Belgische troffel wordt ook wel een voegen troffel of stukadoors troffel genoemd. Dit specifieke type troffel wordt gebruikt voor diverse werkzaamheden, waaronder het aanbrengen en afwerken van pleisterwerk op muren en plafonds. Deze troffel heeft zijn naam te danken aan de populariteit en het gebruik van dit gereedschap in België. Een belangrijk kenmerk van de Belgische troffel is het brede, rechthoekige blad met afgeronde hoeken en een lichte kromming aan de onderkant. De Belgische troffel is speciaal bedoeld voor het mengen en aanbrengen van kleine hoeveelheden cement of ander materiaal.

De standaard Belgische troffels zijn vervaardigd uit carbon staal en zijn verkrijgbaar in de maten 180 mm en 200 mm. De bladen van deze troffels hebben een dikte van 1,4 mm. Voor de liefhebber heeft BIHUI ook een Belgische troffel met een S-hals met een carbon stalen blad van 1,7 mm.

Emmer troffel

Het gebruik van een emmer troffel spreekt voor zich: dit type troffel is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met een emmer of kuip. Een dergelijke troffel wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen en mengen van cement, mortel, pleister, etc. Deze troffel heeft een brede, platte vorm en wordt vaak gekenmerkt door een gebogen rand, waardoor het gemakkelijk wordt om materiaal uit een emmer te scheppen. Gebruik bijvoorbeeld de speciale BIHUI emmer scraper voor het leegmaken van uw emmer of kuip. Deze scraper past in vrijwel alle mix- en voegbakken en is voorzien van een RVS blad en softgrip handgreep.

BIHUI heeft ook verschillende maten emmer troffels die gemaakt zijn van hoogwaardig koolstofstaal. Deze troffels zijn voorzien van een softgrip handgreep en hebben een 1,2 mm dik blad. De emmer troffels zijn speciaal ontworpen voor het verwijderen van mortel aan de binnenzijde en de bodem van de emmers. De troffels zijn beschikbaar in de maten 120 mm, 140 mm, 160 mm en 180 mm.

Welke troffel heb ik nodig?

Het type troffel dat u nodig heeft voor uw klus is afhankelijk van de werkzaamheden die u gaat uitvoeren. In deze blog zijn de verschillende troffels van BIHUI uitgelicht. Elk type troffel heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar ze delen allemaal hetzelfde doel: het vergemakkelijken van nauwkeurig en efficiënt werk. Mocht u twijfelen aan de juiste troffel voor uw klus, dan adviseren wij u graag!

Vergelijk producten0