Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
Stofvrij werken met BIHUI

Stofvrij werken met BIHUI

minuten lezen
Stofvrij werken wordt steeds belangrijker, aangezien een schone en veilige werkomgeving vereist is. Door stofvrij te werken, vermindert u het risico op gezondheidsklachten. Daarnaast wordt de levensduur van gereedschappen verlengd en laat u de werkplek netjes achter.

Het belang van stofvrij werken voor tegelzetters

In de bouwsector wordt steeds meer aandacht besteed aan veiligheid op de werkplaats. Voor de tegelzetter en andere afbouw professionals is dit niet anders. Eén van de belangrijkste aspecten van veilig en gezond werken is stofvrij werken. Het lijkt een klein detail, maar stofvrij werken heeft grote voordelen voor uw gezondheid en ook voor de kwaliteit van uw werk en de tevredenheid van uw klant.

Gezondheid en veiligheid

Stofdeeltjes die vrijkomen tijdens o.a. het snijden en breken van tegels kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Deze deeltjes kunnen op lange termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Door stofvrij te werken worden dergelijke gezondheidsrisico's geminimaliseerd. Naast verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen heeft BIHUI daarom ook een assortiment met tools voor stofvrij werken. Zorg voor een veilige werkomgeving met onze handige hulpmiddelen.

Stof kan naast lange termijn effecten ook irritatie aan uw ogen en huis veroorzaken. Dit kan leiden tot ongemakken en afleiding tijdens uw werkzaamheden, waardoor de productiviteit verminderd kan worden.

Kwaliteit van uw werk

Stofvrij werken draagt bij aan de nauwkeurigheid van uw werk. Stof kan de lijm en het voegmiddel bijvoorbeeld vervuilen, waardoor de hechting en duurzaamheid van het tegelwerk negatief beïnvloed kan worden. Een stofvrije ondergrond zorgt voor een betere hechting van de tegels, waarbij de tegels egaal kunnen worden aangebracht. Stof op de werkplaats kan ook uw gereedschappen en/of apparatuur beschadigen. Door stofvrij te werken kan de levensduur van gereedschappen aanzienlijk worden verlengd.

Tevreden klant

Een stofvrije en schone werkruimte laat een goede indruk achter op uw klant. Het laat zien dat u professioneel en netjes te werk gaat en klanten waarderen het wanneer hun woning schoon wordt achtergelaten. Kwaliteit en netheid zijn belangrijke factoren, welke de tevredenheid van klanten beïnvloedt. Tevreden klanten zullen u eerder aanbevelen aan vrienden en familie, hetgeen kan leiden tot meer opdrachten en een goede reputatie.

Stofvrij werken als tegelzetter

Voor stofvrij werken heeft BIHUI de Dust Collector Box in het assortiment. Deze oplossing is geschikt tijdens het boren en zagen in tegels. Het stofgat in de box wordt verbonden met een stofzuiger, waardoor een perfecte stofafzuiging plaatsvindt. Aan de onderzijde van de dust collector box zit een stofafval luik. Dit hulpmiddel is ergonomisch ontworpen met een zachte handgreep en een lichtgewicht, maar stevige structuur.

Ook de BIHUI Dust Collector Emmer/Kuip is een ideaal hulpmiddel tijdens uw tegelklus. Deze dust collector zorgt voor een effectieve stofafzuiging tijdens het vul- en mengproces van materialen. Deze tool is snel vast te klemmen op uw emmer of kuip en is voorzien van een 3-staps rubberen connector. Voor tegelboren en haakse slijper zijn speciale oplossingen beschikbaar: de Dust Collector Tegelboren en de Dust Collector Haakse Slijpers.

Tip! Om stofvorming tijdens uw werkzaamheden te verminderen kunt u ook gebruik maken van een natte snijtechniek. Alles tegelboren en slijpschijven van BIHUI kunnen tijdens gebruik gekoeld worden met water, waardoor minder stof ontstaat. Deze effectieve manier van boren en/of zagen zorgt daarnaast voor een verlengde levensduur van uw tegelboren en slijpschijven.

Zorg ervoor dat u de werkruimte regelmatig schoonmaakt om stofophoping te voorkomen. Dit kan handmatig gebeuren, maar ook met behulp van een stofzuiger.

Vergelijk producten0