Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
Onze tegel levelling systemen

Onze tegel levelling systemen

minuten lezen
Tegel levelling systemen voor een perfect vlak resultaat

Bij BIHUI vindt u een uitgebreid assortiment aan tegel levelling systemen, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Met deze systemen bereikt u niet alleen een 100% vlak eindresultaat, maar maakt u het werken met groot formaat tegels ook een stuk aangenamer, sneller en eenvoudiger. In dit artikel stellen we graag drie van onze meest populaire levelling systemen aan u voor: het Base Levelling systeem, het Spin Levelling systeem en het T-Spin Levelling systeem.

Base Levelling systeem: snel en efficiënt

Base Tegel Levelling Systeem

Het Base Levelling systeem is het meest gebruikte levelling systeem onder professionals. Het werkt met een clip en een keg: bij het leggen van de wand- of vloertegel schuift u de clip met het T-gedeelte onder de tegel. Vervolgens kunt u de volgende tegel in positie brengen en de keg door de clip schuiven. Met een speciale fixeertang knijpt u de keg aan, waardoor de twee aangrenzende tegels naar elkaar worden getrokken. De twee tegels worden dan perfect uitgelijnd en stekende tegels behoren tot het verleden. De clips (voetstukken) zijn verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes, namelijk: 0,5, 1, 1,5, 2, en 3 mm.

Spin Levelling systeem: geen speciale tang nodig

Spin Tegel levelling systeem

Het Spin Levelling systeem werkt net even anders, maar het principe is hetzelfde. De clips worden onder de tegel geschoven, waarna de doppen op de clips worden geschroefd. Door de doppen goed en stevig aan te draaien, worden aangrenzende tegels uitgelijnd. Het voordeel van het Spin Levelling systeem is dat deze zonder speciale tang kan worden gebruikt. Doordat de doppen open zijn, kan dit systeem zonder problemen op de kruispunten van het tegelwerk worden geplaatst zonder dat het zicht op het voegenspel verdwijnt. Dit maakt het systeem ook uitermate geschikt voor het levellen van kleinere formaten.

T-Spin Levelling systeem: gepatenteerd en herbruikbaar

t-spin tegel levelling systeem

Het T-Spin Levelling systeem is een gepatenteerd systeem dat herbruikbaar is en meerdere keren kan worden gebruikt. De kleine pin kan tussen de tegels worden geplaatst als deze reeds zijn aangebracht. De doppen worden met de hand aangedraaid, zodat de tegels netjes worden uitgelijnd. Als de tegellijm is uitgehard, wordt het gehele systeem verwijderd. Maak het systeem goed schoon en gebruik ze op de volgende klus opnieuw.

Hoe maak je het beste gebruik van een BIHUI Tegel Levelling Systeem?

Het BIHUI Tegel Levelling Systeem is een handig hulpmiddel bij het leggen van tegels en het creëren van een vlak eindresultaat. Om het beste resultaat te behalen met een van onze systemen, is het belangrijk om het volgende in gedachten te houden:

  1. Bereid de ondergrond voor: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, vlak en vrij van oneffenheden is voordat je begint met het leggen van tegels. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de tegels goed aansluiten en dat het levelling systeem goed werkt.

  2. Gebruik het juiste voetstuk: Kies het juiste voetstuk (clip) voor de voegbreedte die je gebruikt. We bieden clips aan in verschillende voegbreedtes, waaronder 0.5, 1, 1.5, 2 en 3 mm. Het is belangrijk om de juiste clip te kiezen om ervoor te zorgen dat de tegels correct worden uitgelijnd.

  3. Plaats de clips onder de tegel: Schuif de clip met het T-gedeelte onder de tegel voordat je deze op de lijm plaatst. Herhaal dit voor alle tegels die je gaat leggen.

  4. Bevestig de doppen of keggen: Bevestig de doppen of keggen op de clips om de tegels uit te lijnen. Bij het Base Levelling Systeem gebruik je de keggen en bij de Spin en T-Spin Levelling Systemen gebruik je de doppen. Zorg ervoor dat je de doppen of keggen stevig aandraait zodat de tegels goed op hun plaats blijven.

  5. Verwijder overtollige lijm: Verwijder overtollige lijm tussen de tegels voordat deze uitgehard is. Dit voorkomt dat er lijmresten tussen de voegen achterblijven en dat de doppen of keggen vast blijven zitten.

  6. Verwijder het systeem: Nadat de lijm is uitgehard, kun je het systeem verwijderen. Bij het Base Levelling Systeem gebruik wat handig voetenwerk om los te maken. Bij het Spin Levelling Systeem kun je de doppen losdraaien en bij het T-Spin Levelling Systeem kun je het gehele systeem met de hand verwijderen. Zorg ervoor dat je het systeem voorzichtig verwijdert om te voorkomen dat de tegels beschadigen.

Door deze stappen te volgen, kun je het beste resultaat behalen met onze BIHUI Tegel Levelling Systemen en zorgen voor een perfect vlak eindresultaat. Uiteraard komen we graag de producten demonstreren. 

Bihui levelling systemen uitgelegd:


Vergelijk producten0