Innovatie en kwaliteit
Gereedschap voor Tegelzetters
Tijdwinst door slimme Tools
Garantie 2 + 1 Jaar
Het Belang van Lijmkammen bij het Tegelzetten

Het Belang van Lijmkammen bij het Tegelzetten

minuten lezen
Als je bezig bent met een tegelproject, weet je hoe belangrijk het is om de juiste gereedschappen te hebben. Een van de essentiële gereedschappen bij het betegelen is de lijmkam. Lijmkammen spelen een cruciale rol bij het gelijkmatig aanbrengen van tegellijm op de ondergrond, waardoor een solide basis wordt gecreëerd voor de tegels. Bij Bihui Tools begrijpen we het belang van de juiste lijmkam voor een succesvol resultaat. Daarom bieden we een breed assortiment aan lijmkammen, elk met unieke eigenschappen en voordelen. In dit artikel verkennen we de verschillende typen lijmkammen in ons assortiment, inclusief vertandingen, formaten en speciale kenmerken. Ontdek hoe je de perfecte lijmkam kunt kiezen om jouw tegelproject tot een professioneel niveau te brengen.

Lijmkammen 

Met de juiste lijmkam kunnen tegels gelijkmatig en stevig in de lijm worden geplaatst, waardoor een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk tegeloppervlak ontstaat. In dit artikel verkennen we de verschillende soorten lijmkammen in het assortiment van Bihui Tools en delen we essentiële tips voor het gebruik ervan.

1. Functies en belang van lijmkammen:
Een lijmkam heeft als belangrijkste functie het gelijkmatig verdelen van tegellijm op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de tegels goed hechten en voorkomt holle ruimtes of loslatende tegels.

2. Verschillende vertandingen en maten:
BIHUI biedt een verscheidenheid aan lijmkammen met verschillende vertandingen. Door te kiezen voor de juiste vertanding, afgestemd op het tegelformaat en de ondergrond, kan een optimaal resultaat worden bereikt. Daarnaast biedt BIHUI ook lijmkammen met verwisselbare bladen voor extra gemak en flexibiliteit.

3. Toepassing van lijmkammen:
Bij het lijmen van tegels wordt altijd een lijmkam met vertanding gebruikt om een gelijkmatige verdeling van de tegellijm te garanderen. Door de juiste lijmkam te kiezen, aangepast aan de tegelgrootte, kan het risico op problemen zoals holle tegels of loslaten worden verminderd.

4. Het belang van materiaal en duurzaamheid:
De lijmkammen van BIHUI zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal (RVS). Dit materiaal zorgt voor duurzaamheid, verlengt de levensduur van de kammen en maakt ze bestand tegen corrosie. Bovendien zijn de handgrepen ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik.

5. Aanbevolen technieken voor het gebruik van lijmkammen:
Voor het aanbrengen van grote tegelformaten wordt de "Butter & Floating" techniek aanbevolen. Hierbij wordt zowel de ondergrond als de achterkant van de tegel voorzien van tegellijm. Dit zorgt voor een betere hechting en voorkomt holle ruimtes onder de tegels.

6. Onderhoud en reiniging van lijmkammen:
Na elk gebruik is het belangrijk om de lijmkammen grondig te reinigen. Verwijder overtollige lijmresten en spoel de kammen af met water om te voorkomen dat de lijm uithardt en de kammen verstopt raken. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor optimale prestaties bij volgende projecten.

7. Het kiezen van de juiste vertanding:
Bij het kiezen van de juiste vertanding is het essentieel om rekening te houden met zowel het tegelformaat als de ondergrond. Grotere tegels vereisen over het algemeen een kam met een grotere vertanding, terwijl kleinere tegels beter werken met een kleinere vertanding.

8. Veelvoorkomende problemen en hoe ze te vermijden:
Het gebruik van de verkeerde lijmkam kan leiden tot hol klinkende tegels en zelfs loslatende tegels. Door de juiste lijmkam te kiezen en de juiste techniek toe te passen, kunnen deze problemen worden voorkomen.

Tegellijm aanbrengen

Conclusie:
Het gebruik van de juiste lijmkam is essentieel voor een succesvol tegelproject. Met het assortiment lijmkammen van Bihui Tools en de juiste keuze van vertanding kunt u ervoor zorgen dat uw tegels stevig en gelijkmatig worden geplaatst. Vergeet niet om de lijmkammen na gebruik goed te reinigen en te onderhouden voor een langere levensduur. Kies verstandig en geniet van een prachtig betegeld oppervlak!

Verschillende lijmkammen 

Ons assortiment lijmkammen biedt een verscheidenheid aan vertandingen om aan verschillende behoeften te voldoen. Of je nu werkt met dunne of dikke tegellijm, we hebben de juiste kam voor jou. Kies uit vertandingen van 3 mm, 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm. Elke vertanding is ontworpen om de tegellijm gelijkmatig te verdelen en optimale hechting te garanderen. Met de juiste vertanding kun je elk tegelproject met precisie aanpakken.

Verschillende Formaten voor Verschillende Projecten

Bij Bihui Tools begrijpen we dat elk tegelproject uniek is en dat de kam de juiste afmetingen moet hebben. Daarom bieden we lijmkammen in verschillende formaten aan. Of je nu werkt aan een kleinere ruimte of een groter oppervlak, we hebben de juiste kam voor jou. Kies uit formaten zoals 280 x 120 mm, 280 x 155 mm, 320 x 120 mm en 480 x 130 mm (alleen beschikbaar in de Switch-serie). Met de juiste maat kam kun je efficiënt werken en zorgen voor een gelijkmatige lijmverdeling.

Het Handige Switch Systeem voor Flexibiliteit

Onze Switch lijmkammen bieden een handige oplossing voor flexibiliteit tijdens het tegelzetten. Deze kammen zijn voorzien van verwisselbare bladen, waardoor je eenvoudig kunt wisselen tussen verschillende vertandingen. Of je nu te maken hebt met verschillende diktes of typen tegellijm, met het Switch lijmkammen systeem kun je snel aanpassen zonder de hele kam te vervangen. Dit biedt extra gemak en veelzijdigheid, waardoor je met één kam meerdere projecten kunt aanpakken.

 

Vergelijk producten0